Home > Uncategorized > Hänsyn Och Respekt?

Hänsyn Och Respekt?

July 5th, 2017

Det är bra saker om de respekteras. Jag kan säga något om dem (jo, det heter dem och inte de eller det. Det är inte jag som har bestämt det.).

– Min far kom från Västafrika och det är djupt förolämpande/ignorant att anta att jag är arab. Det är en förolämpning.

– Med/mot min vilja jag är född här. Om jag går utanför min port så kan jag se sjukhuset jag föddes på och min son faktiskt. Eftersom alla är så “digitala” om du vet jag heter i efternamn, så bör det ta dig sekunder att liata ut vart det är och vart jag bor.

– Snicke-snackas men få pratar om yttrandefrihet och jämlikhet? Nynazister? Men de måste ju bryta mot en miljard lagar så fort de går ut på gatan. Förutom hets mot och så vidare. Jag är rätt säker på att uniform är olagligt (i Stockholm blir det alla). Svarta byxor, vitt skjorta och svart slips + flaggor + +100? Det finns lagstiftning för det redan. Om den följs det är en annan sak.

Förövrigt gäller det de mindre begåvade “supportrarna”. De bryter mot en hel del lagar. “Störande av allmän ordning” eller varför inte helt enkelt “upplopp”? Olagligt. Som att skräpa ned eller inte fimpa ordentligt. “Vi kan inte göra något åt nynazisterna.” Jag vet vad som är mest skrämmande.

– Tiggarna? Det handlar inte om att en individ vill överleva. Det handlar om ett system som tvingar människor till att göra det MEN vi har lagstiftning.

– Det är inte olagligt att ha en handgranat? Det är inte olagligt att köpa en handgranat? Jag vill inte skriva det… jag hoppas de inte kan svenska. Seriöst. Det enda hoppet vi har…

– Jag trodde att vi hade folkvalda därför att de skulle stifta lagar som säkrade staten och medborgarna. Jag trodde att de som styrde nation och staten antog det ansvaret för nationen, staten och folkets bästa.

Om det inte är fallet, då måste de stå till svar som för i tiden.

Det är folket som bestämmer i slutändan. Glöm inte det.

Vilka tror ni att ni är egentligen? Så du/ni har rätt att förstöra mitt barns framtid, mitt barns miljö?

Så ni tror att ni är… GUD? Oavsett vad ni tror på INGEN människa är det. Inte ens en gång B, sade det.

Om 30 år vad ska jag svara min son då?

Inte ens än gång det är unikt. Det är inte första gången det händer. Den avgjörande skillanden är att vi kanske redan har gjort planeten, den enda vi har obebolig för människor. “Jag kommer alltid att klara mig.” Miljarder söner och döttrar kommer inte att göra det. Precis som det har varit sedan det senaste kriget slutade.

Du susar och snusar gott hela natten? OK. Jag gör inte det. Det orar mig varje dag mer och mer. Jag har passerat hälften. Evigt liv? Jag fattar inte det även om det var möjligt. Tjatandet är tillräckligt argument. Evigt tjatande? Eviga breaks kanske annars nej tack. Det är larvigt. Dessutom Världen håller på att gå sönder. Och du ska leva i en evighet i vilken Värld.

Visst. I en framtid när medvetande (oj) är skillda från varandra. Om Einstein har fel/rätt att man kan flytta information snabbare än 299 792 458 meter per sekund.

Det är grundproblemet. Inte fart eller energi. Information kan ju inte förstöras. Inte första gången. Men det spelar ju ingen roll hur stark gravitationen eller något annat är? Om jag skriver “är” så spelar det ju ingen roll om mitt “är” åker in i ett svart hål eller är det så om mitt “är” försvinner över händelsehorisonten, oavsett så förvinner ju inte mitt “är” i mitt eget medvetande? Annars måste det hända samtidigt.

Det är inte logiskt möjligt. Information kan inte finnas och inte finnas samtidigt. Det är… omöjligt. Jodå. Jag vet att kvantfysiken talar om för oss att vi inte vet någonting. Mitt favvo-ämne i filosofi var/är space-and-time. Det finns två skolor och du måste välja. A eller B. Kan tyckas trivialt men om tid och rum finns? Vad är de. Existerar de i ett exakt vaccum? Punkter (du kan ju matte, punkt och linje uptar ju inte plats)? Eller (konstigare tycker jag) de existerar inte överhuvudtaget (det är A om jag minns rätt. Jag tror att jag håller på B).

Förövrigt är vaccum extremt konstikt. Typ rymden. Det är rätt enkelt att skapa här. Något som inte innehåller något och som kan ha vilken temperatur som helst? Minus 273 (svårt) till + 100 miljoner grader celisus (solen). Jag har sagt det förr. Jag tycker temperatur och vaccum är konstiga, det är då atomerna slutar röra sig men de dansar vid + 100 miljoner grader…

Är de svenska eller?

/Jonas

Men mitt “är” är fysiskt? En neuron eller neuronbana i min fysisia hjärna? Det har alltid varit mystiskt för mig även som barn hur kan jag ha en uppfattning om något oändligt trots att jag uppenbart själv är ändlig.

Categories: Uncategorized Tags:
Comments are closed.